Jak se zbavit pupínků na obličeji

Akné je onemocnění mazových žláz, ke kterému dochází při nadprodukci kožního mazu a následném ucpání mazové žlázy. To je spojeno s vyšším výskytem bakterií na kůži a následným vznikem zánětu, jehož výsledkem jsou nevzhledné pupínky a černé tečky, které se vyskytují nejčastěji na obličeji, krku, ramenou, zádech či dekoltu. Tyto bolestivé hnisavé pupínky jsou časté v dospívání, kdy teenagerům kolísá hladina testosteronu, avšak mnoho lidí akné provází i v dospělosti. Těžší formy akné mohou zanechat trvalé, někdy velmi zohyzďující jizvy. Proto je dobré s léčbou začít co nejdříve. Jak tedy akné léčit nebo mu zcela předejít?

Co pupínky způsobuje

16b

Akné je hormonálně podmíněné onemocnění. Dalšími faktory ovlivňujícími tvorbu zánětlivých pupínků jsou některé léky, genetika, kouření, stres, nevhodná péče o pleť včetně špatné kosmetiky, nevyvážený jídelníček a tak dále. Je velice důležité mít pestrý jídelníček, ze kterého vyřadíte “problémová” jídla jako jsou ty s vysokým glykemickým indexem, vysokým obsahem cukru a mléčné výrobky.

Jak se pupínkům vyhnout

16c

 

Odličování před spaním je základ, během spánku se tělesná teplota totiž mírně zvyšuje a to způsobuje, že pleť do sebe víc absorbuje vše, co je na jejím povrchu. Dále je velmi důležité mít čisté to, čím se dotýkáte obličeje a co případně může přinášet bakterie (ruce, telefon, štětce a aplikátory na make-up a tak dále). Snažte se nesahat si rukama do obličeje a pravidelně čistěte svůj mobil, perte polštářové povlaky a ručníky, aplikátory a štětce na make-up. Dalším faktorem ovlivňující tvorbu akné je sluneční záření, proti tomu se musíte chránit krémy i make-upy s alespoň SPF 15. A jak už bylo řečeno, naše celková životospráva má velký vliv na naší pleť, ať už jde o kouření, stres, špatnou stravu či nedostatek spánku.

Správná kosmetika pro aknózní pleť

16d

 

Důležité je vybírat si takové čisticí, hydratační a pečující přípravky, které mají speciální složení určené pro problematickou pleť a akné. Ty přináší ryze česká značka Epiderma se svojí řadou vynalezenou přímo pro aknózní pleť. Díky přírodní a protizánětlivé kompozici Betuldiol, kosmetika uklidňuje postiženou kůži, likviduje nežádoucí bakterie a hloubkově regeneruje pokožku. Tato přírodní bioaktivní kosmetika napomůže postupnému ubývání projevů akné a zarazí výskyt nových pupínků v krátké době. Přípravky značky Epiderma, které zklidní aknózní pleť a to bez jizev, jsou dostání na eshopu a v každé dobré lékárně.

Výsledek používání produktů EPIDERMA již po 10 dnech

epiderma_pred a po