Jak si vyčistit pleť?

Správné čištění pleti je základ! Nejenže pleť zbaví make-upu a běžných nečistot, které se na kůži i pod ní usazují, ale čištění také umožní pokožce volně dýchat, připraví ji na vstřebání účinných látek z krémů a připraví ji na líčení. Jaká jsou ale základní pravidla čištění a co je k tomu potřeba?

Jak správně čistit pleť

9b

Je normální, že si pleť každý pleť omyjeme, případně vyčistíme. Jak ale pleť čistit správně, abychom naopak nezpůsobili více škody? Mezi základní pravidla patří to, že obličej bychom měli čistit vlažnou vodou. Příliš horká voda totiž pleť vysušuje a velmi studená zase může za rudé fleky a rozpraskané žilky. Dalším pravidlem je, že obličej čistíme jemně, tedy poklepáváním a ne třením. Stejně tak postupujeme u sušení ručníkem - žádné drhnutí, jen jemné poklepávání. Krokem číslo 3 je nikdy k čištění nepoužívat obyčejné mýdlo, to totiž nadměrně vysušuje.

Jak vyčistit pleť doma?

9c

Pravidelné návštěvy u kosmetičky mohou být finančně i časově náročné. Ale nezoufejte! Kvalitní vyčištění pleti zvládnete i doma. A my Vám poradíme jak na to.

Krok 1: Čištění - před každým nanášením krému, masky, peelingu a tak dále je nutné řádné vyčištění pleti odličovací vodou či gelem. To ji zbaví všech nečistot, mastnoty, zbytků krémů a make-upu. A navíc ji lépe připraví na absorbování produktu, který budete aplikovat poté. Čištění pleti by mělo probíhat ráno a večer.

Krok 2: Peeling - po očištění pleti jemně aplikujte vhodný peeling, ten pleť zbavuje odumřelých pleťových buněk, které mohou ucpávat póry a způsobovat akné. Peeling doporučujeme nanášet 2x týdně, při každodenním užívání by mohl pleť vysoušet.

Krok 3: Pleťová maska - různé druhy masek, mají různé účinky. Od těch na akné, které pročistí póry a odstraňují z pleti nečistoty, až po ty hydratující, které do vaší pleti přidávají hydratační složky a dělají ji zářivou. Masku aplikujte 2-3x týdně na dobu 10-15 minut.

Krok 4: Hydratace - poslední a klíčový krok je hydratace pleti. Ta pomáhá pleť chránit před škodlivými vnějšími vlivy včetně bakterií a nečistot. Díky dostatečné hydrataci se pleťové buňky rychle opravují a přeměňují se na nové, což má velké protistárnoucí účinky.

Správná kosmetika

9d

Klíčový je také výběr té správné dermokosmetiky. Jednou z možností je bioaktivní kosmetika značky Epiderma. Ta nabízí sortiment čistících a hydratačních přípravků na různé typy pleti včetně té aknózní a citlivé. Ryze česká značka přírodní dermokosmetiky Epiderma se profesionálně zabývá ošetřením a zklidněním problematické pokožky za pomocí své protizánětlivé a regenerační kompozice Betuldiol. Produkty Epiderma šetrně, ale kvalitně čistí i hydratují pleť a můžete si je objednat na eshopu nebo zakoupit ve všech dobrých lékárnách.