Připravte pleť na jaro

Kůže je nesmírně citlivá na změny. A netýká se to jen psychického stavu, ale i vnějšího prostředí. Ze zimy do tepla, chvíli mráz, pak klimatizace, ostrý vítr. To všechno dává pleti pořádně zabrat. Připravte ji na první sluneční paprsky a usnadněte přechod do nového období.

Začínáme od nuly

Možná jste se v zimních měsících o pleť poctivě starali a nenechali nic náhodě, přesto je zašedlá, bez života, mdlá, cítíte pnutí a podráždění. Její stav totiž nesouvisí s vaší péčí, ale především s mírou pobytu venku, sluncem, vánkem, schopností zadržovat vodu a častými teplotními šoky. Tomu se bohužel neubráníte ani s arzenálem té nejlepší kosmetiky. A tak je třeba s příchodem jara věnovat pleti zvýšenou pozornost a připravit ji na všechny změny - protentokrát ty pozitivní.

Nenechte se zlákat novinkami na trhu kosmetiky a vyvarujte se experimentům. Mezi stálice patří především EPIDERMA. Její produkty jsou kvalitní a přesně odpovídají tomu, co pleť vyžaduje a umně reaguje na všechny změny a potřeby. Je na vás, zvolíte-li je jen některé výrobky nebo dáte šanci speciálním řadám, které pro pleť představují komplexní péči.

Vrstva po vrstvě

Všechny odumřelé buňky musí pryč. K tomu nejlépe poslouží peeling. Na tělo můžete použít hrubší, na obličej vždy ale jen ten nejjemnější. Nejde o sílu ani o překonání prahu bolesti. Buďte jemní a proceduru, která vám zabere jen pár minut, si naordinujte dvakrát týdně. Klíčem k úspěchu je pravidelnost, ale už po prvním použití bude viditelný rozdíl. Pleť bude zářit, působit zdravě a šťavnatě. Skvělý začátek pro jarní sezonu.

Hydratace aneb č. 1

Některé pokožka je suchá, jiná mastná. Ten, kdo si ale myslí, že dostatečnou hydrataci potřebuje jen ta první zmiňovaná, je na omylu. Kvalitní krém by měl být povinnou výbavou všech. I mastná pleť totiž stárne a časem se svraští. Vybírejte takový, který vás ochrání po celý den a bez větších problémů, pnutí a začervenání překoná čas od ranní rutiny po večerní odlíčení. Nejde ani tak o cenu, ale především o to, aby přípravek vaší pleti vyhovoval, nedráždil ji a netvořil se nepropustný film, který pod sebou jen utemuje nečistoty a nepustí ke kůži vzduch ani vodu.

Slunce je zrádné

Z předchozích řádků by se mohlo zdát, že v záchvatu radosti z příchodu jara byste měli pleť vystavit slunci a nechat si ji pohladit hřejivými paprsky. Opak je pravdou. Pobyt venku je pro její zdraví sice žádoucí, ale přímý kontakt se sluncem se příliš nedoporučuje. Ani přes kvalitní ochranu v podobě opalovacích krémů, které jsou už od brzkého jara povinností, nemáte jistotu, že sluníčko nenapáchá velké škody. Je ostré, silné a pro pleť představuje značné riziko. Nenechte se opít tím, že “na jaře to stejně ještě moc neopaluje”. Popálená kůže hned ze začátku představuje ten nejnecitlivější zásah do její integrity.