Zázrak zvaný “babchi”

To, co bylo na vrcholu před padesáti lety, je dnes zaváté silnou vrstvou prachu. Kosmetický vývoj jde dopředu mílovými kroky. A ani my v Epidermě nejsme pozadu. Babchi si získalo naše srdce a co nevidět vám ho představíme v plné parádě.

Babchi - neznámé, s velkým potenciálem

Psoraela corylifolia je jednoletka rozšířená především v indických pustinách. V čínské a ajurvédské medicíně je známá už tisíce let a pyšní se označením “Kustanashini”, což v přeneseném překladu znamená “útrum malomocenství”. K nám se ale tento zázrak dostává velmi pomalými a plíživými kroky. Teprve teď se dostává do povědomí a můžeme v přímém přenosu vidět, co v babchi skutečně je. Omamná vůně, chemoprotektivní účinky, schopnost bojovat se záněty a téměř nebeské pohlazení na těle.

Babchi se těší velké oblibě především kvůli obsahu antioxidatu bakuchiolu. Ten je poslední roky pod drobnohledem výzkumníků, kteří nešetří chválou a nezdráhají se přirovnávat ho k retinolu (látce, která se běžně používá v produktech na péči o pleť a proti stárnutí). Dost možná je babchi ještě o laťku výš. Nezpůsobuje totiž nepříjemné zarudnutí ani lokální podráždění.

babchi-epiderma_optimized

Víc než jen pohlazení

Dlouho se spekulovalo, jak babchi vlastně působí. Nikdo v moderním světě, kde jsou lidé zvyklí na vedlejší účinky, nevěřil, že by existovala tak jemná, prospěšná a pečující složka. Ale je tomu tak.

Babchi a jeho účinky:  

  • Vyhlazení jemných vrásek
  • Podpora produkce kolagenu
  • Zmírnění pigmentace
  • Pevnější a pružnější pokožka
  • Udržení mírně kyselého pH pokožky
  • Boj s alopecií
  • Antifungální a antibakteriální vlastnosti

 

Po pár týdnech používání bude i těžce zkoušená pokožka bez nehezkých stop, jemných vrásek, skvrn a “památek” na akné nebo růžovku. Znovu od začátku, nepopsaný list.

Důrazné varování

O co víc věříte, že babchi pomáhá, o to větší musíte klást důraz na kvalitu rostlin. Pokud chcete, aby se vám dostalo jen té nejjemnější péče, těžko můžete na pleť aplikovat výtažky z bylin s postřikem z pesticidů a celé plejády toxických látek. Ty je sice udrží na první pohled v dobré kondici a prodlouží jejich trvanlivost, ale o zdraví nemůže být řeč.

Babchi za sebou může nechat bezchybný výsledek jen tehdy, kdy samo bude bez poskvrnky. Kvalita - pěstování, výroba, zpracování i uskladnění - je pro to, co od byliny čekáte, klíčová. Pátrejte jen po organické a divoce rostoucí květeně, bez nutnosti tepelného zpracování. Tím totiž babchi přichází o značnou část svých účinků.

Sázka na jistotu?

To, že v Epidermě pevně stojíme za svými produkty, neznamená, že stojíme na místě. Naopak. Neustále se posouváme a hledáme možnosti, jak dopřát pleti to nejlepší. A babchi našemu pátracímu týmu pochopitelně neuniklo. Ze všech sil pracujeme na vývoji nové řady s novou patentovanou kompozicí Canacorilin a doufáme, že ji budeme moci co nejdříve ukázat světu. Kompozice pečujících složek a naší vůle přinese, jak věříme, svěží vítr do světa kosmetiky a vy se přesvědčíte, že zázraky přírody se skutečně dějí.