Jak řešit stres a deprese?

Známe ho všichni. Každý den, ve slabší i intenzivní formě. Ale jen málokdo ví, jak proti němu účinně bojovat nebo se mu ještě lépe vyhnout. Je to začarovaný kruh, ze kterého je velmi těžké se vymotat. Naštěstí existuje několik metod a preparátů, které cestu ven ulehčí.

Co je to stres?

Problém je v tom, že spousta lidí má jen mlhavou představu o tom, co to stres ve skutečnosti je. Stav, kdy máte nervy na pochodu? Nepříjemné pocity, pnutí před hádkou, zrada, zklamání, křivda? Shon a nedostatek času, strach z konfrontace? Všechno dohromady a ještě něco navíc. Stres je soubor krátkodobých a dlouhodobých nepříznivých vlivů na lidskou psychiku, které ovlivňují lidský organismus, vnímání a následné reakce. Každý se s tím vyrovnává po svém a není možné prvotní reakci ovlivnit. Někdo se stáhne do ústraní a roklepe se jako vyděšené štěně, jiný začne křičet a ohánět se na všechny strany, další strne a není schopen pohybu ani zdravého úsudku. Až po chvíli je člověk schopen uvažovat a postavit se k situaci čelem. Někdy je to jen v řádu vteřin, jindy minut nebo dokonce hodin a dní. Záleží na tom, jak senzitivní jedinec je, v jaké chvíli stres přichází a do jaké míry ho zasáhl. Je tolik faktorů, že nelze s jistotou říct, jaká bude reakce.

“Zub stresu”

Problém je v tom, že vnímání stresu parazituje na lidské psychice a může jí nenávratně poškodit. Stejně tak zevnějšek jako vzhled kůže, kvalitu vlasů a nehtů, způsobit svědění nebo vyrážky, opary, zhoršit ekzémy. Výjimkou není ani brnění končetin, bolesti břicha nebo tlak na hrudi, prokřupávání kloubů, svalová tenze, pokles libida na minimum, migrény, mžitky, návaly horka a ledového potu.

Jak řešit deprese_epiderma

Bez stresu to nejde

Pro úspěšný (alespoň částečně) boj se stresem je třeba si přiznat, že se bez něj nelze obejít. Je nedílnou součástí našich životů a v různých formách se s ním potkáváme dnes a denně. Některé projevy ale přecházíme bez povšimnutí a jsme vůči nim otupělí. Může se jednat o shon v práci před uzávěrkou nebo pravidelné kolony cestou domů. Děje se to pravidelně a má stejný scénář, víte co čekat a míra stresu postupně klesá a vy s ním umíte pracovat. Není to ale model, který lze použít na všechny situace. Mnohé jsou nahodilé a ovlivněné celou řadou dalších faktorů jako je nemoc, špatná nálada, kolize v osobním životě, počasí, menstruace, finanční problémy a spousta dalších. Jedno je pro druhé katalyzátorem.  

Stres patří k životu člověka a snaha vytěsnat ho se nemusí vyplatit. Nízká míra je dokonce prospěšná a může vás vybičovat k lepším výkonům. Na druhou stranu se nic nemá přehánět  je třeba znát hranici, za kterou nechcete jít. A kdy musí nastoupit podpůrné metody, jak jeho působení omezit.

Metody, jak na to?

Existuje jich celá řada, stačí si vybrat tu, která vám bude maximálně vyhovovat. Není nutné praktikovat všechny, ale jen ty nejvhodnější a jednotlivci a situaci na míru.

  • Všímavost - mějte přehled, co se kolem vás děje. Pak nebudete nemile překvapení a vystavení stresu v takovém rozsahu
  • Protistresové dýchání (pomalý nádech, rychlý a prudký výdech)
  • Zpomalení pohybů a řeči
  • Autorelaxační cvičení jako Schultzův autogenní trénink, jóga nebo Jakobsonova progresivní relaxace
  • Poslech relaxační hudby
  • Autosugesce, že stres zvládnete
  • Vizualizace spokojenosti

Když mysl nespolupracuje

Ne každý jedinec je tak silný a odolný, aby překonal stres jen s pomocí podpůrných metod a cvičení. Ne vždy je to možné. A ne každá situace je v takovém režimu, abyste ji překonali svépomocí během pár minut. Někdy je třeba podpořit vůli a boj proti stresu speciálními připravky, které fungují hned, jsou účinné a silné a zároveň nezamlží mysl a nepokřiví úsudek, nejsou tlumivé jako léky na bolest a psychickou nepohodu. Záleží především na složení, které by pro užití ve stresových situacích mělo být výhradně přírodní a bez vedlejších účinků. Je nalezení takového preparátu nadlidský výkon? Ne. V Epidermě víme, o čem je řeč. A nabízíme řešení.

Konopný olej v akci

Kapsle “Buď v klidufungují hned i jako prevence a jsou vhodné pro dlouhodobé užívání. Jsou důkazem, že boj se stresem je možný i bez chemie a jen za pomocí účinných látek jako je kozlíku, mučenky, dobromyslu a konopného oleje. Všechny složky se zaměřují na reakce a odolnost organismu vůči stresu a nastavují v organismu procesy, díky kterým se tak snadno nedáte. Preventivně stačí užívat po jedné kapsli ráno a po jedné večer, při silném vypětí a tlaku na psychiku zvyšte dávku rovnou na dvě.

spi v klidu_CBD_epiderma

Buď v klidu” funguje jako prevence i jako okamžitá pomoc. Osvěží úsudek a dodá sílu řešit situaci hned, naservírujte vám extra porci, posílí psychiku a na moment zbaví fyzické bolesti způsobené náhlým stresem. Mimo to reguluje chuť k jídlu a problémy s komunikací, zabrání častému močení, předejte vzniku depresí a úzkostí, zabrání obsesivně-kompulzivním reakcím, usnadní rozhodování a vystrnadí z hlavy pomyšlení na sebevraždu a utne pláč, pocení a začervenání, bojuje proti nespavosti a nočním můrám.

Oblíbené kapsle Buď v klidu jsou na lítý souboj tou nejlepší zbraní. Stres tu byl, je a bude. Naučte se s ním pracovat a nestyďte se za pomocníka z přírody, díky kterému bude vaše krasojízda života o něco plynulejší.

Buď v klidu_prasky proti stresu