Lupénka ve vlasech: Jak ji poznat a co pomáhá?

Kůže je největší orgán lidského těla, a tak není divu, že se o ni pokouší celá řada neduhů a je třeba řešit nespočet komplikací a potíží. Psoriáza stojí v čele. A výsledky léčby a snažení nejisté.

Do zbraně!

Paradox je, že se bavíme o vyrážkách nebo o akné, ale lupénka stojí vždy v pozadí. Pravda je ale taková, že je to nejčastější kožní peripetie, se kterou se můžete potkat. Lupénka je všude a v různých formách se s ní potýká poměrně vysoké procento populace. Bohužel spadá do kategorie chronických onemocnění, u kterých je šance na úplné vyléčení téměř nulová. Jediným řešením je pravidelná, důsledná a především vhodná péče. Díky ní potíže zařadí zpátečku, zmírní se svědění a mapky na pokožce nebudou svědit, pálit a pnout.  

Problém je v tom, že na trhu je celá řada produktů na léčbu a boj s lupénkou. Jen málokteré ale skutečně fungují a neskrývají se za plejádu vedlejších účinků. Každému navíc vyhovuje něco jiného a kůže si žádá individuální přístup. Hledání té pravé kosmetiky je běh na dlouhou trať s cílovou páskou v nedohlednu. Stovky pokusů a desítky omylů. A čím víc svou kůži zkoušíte, tím je odolnější a odmítavá vůči dalším experimentům. Je to začarovaný kruh, ze kterého vede jen jedna cesta.

Depositphotos_432068510_L

Nenápadný poklad

Jedním z osvědčených tipů je speciální řada produktů přímo na lupénku od Epidermy. Naše firma se zaměřuje na ty nejpalčivější kožní problémy a vydává se boje vyzbrojená nejúčinnějšími poklady z přírody. To je podle nás jediný možný způsob, jak posílit přirozené zdraví a dát neduhům na frak. Kdeže chemie, ale kompozice složek, které zabraňují nekonečnému svědění, pokožku regenerují, stopnou tvorbu lupů a šupinek, utnou vypadávání vlasů a zvětší objem. A v neposlední řadě posílí kůži, aby nemohla lupénka tak snadno operovat a parazitovat na zdraví, kráse a sebevědomí.  

Mohlo by se zdát, že konopí je lékem na všechno. Není, nedokáže spasit všechno. Ale na lupénku si troufá. V nabídce je vyjma krému a sprchového gelu, které jsou vhodné na ošetření podrážděné a těžce zkoušené kůže, dva produkty na péči o vlasy. Šampón i balzám se nestarají jen o vlasy, ale především o pokožku, která trpí a bez pomoci se neobejde.

Díky přírodnímu složení je riziko negativní reakce těla (pokožky) na novou péči s CBD minimální. I tak ale musíte sledovat všechny změny a projevy. Na jedné straně stojí dehtové přípravky, kyselina salicylová, kortikosteroidy, retinoidy, cyclosporine nebo dokonce biologická léčba, ale my dáváme přednost přírodním zdrojům. Není to krok zpátky, naopak. Konopná kosmetika se z dlouhodobého hlediska prezentuje jako pohlazení, jako skutečný lék s trvalými výsledky. Lupénka ve vlasech není tak viditelná jako ekzém na tvářích nebo křečové žíly, ale umí znepříjemnit život a způsobovat permanentní nepohodlí. Změňte to. I na první pohled nenápadné krůčky vpřed jsou vítězství.

epiderma_lupénka (1)