Konopný olej a krevní tlak

Zdraví už je dávno pasé. Existuje jen hrstka těch, kteří nepotřebují podpůrné léky na každodenní bázi a neřeší vysoké hodnoty cukru, cholesterolu nebo právě krevního tlaku. Naštěstí je dostupné řešení, aniž byste museli navštívit lékárnu nebo ordinaci.

Krevní tlak v rovnováze

Rodinná procházka pro zdraví

Krevní tlak v rovnováze je ideální stav, kterého je poměrně těžké dosáhnout. Velkou roli hraje genetika a dědičnost, hmotnost, pohlaví, stres, hektický a nezdravý způsob života a přidružené zdravotní potíže, běžně užívané léky nebo těhotenství a hormonální změny v těle. Je toho tolik, že hodnoty v normě jsou dnes opravdu raritou.  

Těžko soudit, jsou-li nebezpečnější příliš vysoké nebo naopak nízké hodnoty. Oba extrémy organismus zatěžují a omezují člověka každý den. Zatímco vysoký tlak zatěžuje srdce a vyvolává zadýchávání a pocení, nízký způsobuje mdloby a chladné končetiny, malátnost a motání hlavy, sníženou schopnost artikulace a jemné motoriky. Je to skutečný problém, který vyžaduje bedlivé sledování toho, co kolísání tlaku vyvolává.

Lidé mají v rukávu celou řadu triků, jak krevní tlak usměrnit. Nejčastější je pochopitelně silná káva. Její problém je ale v tom, že kofein sice vyžene hodnoty nahoru a po nízkém tlaku ani památky, ale po chvíli čísla prudce klesnou a výsledek bude ještě horší než na začátku. Ne zdaleka každému tento způsob vyhovuje. Podobně funguje i malé množství tvrdšího alkoholu. Mnohem lepší je vsadit na bylinky nebo potraviny, které tlak vrátí do běžných hodnot a nevyvolají nebezpečné kolísání.  

Již v mladém věku

Nenechte se zmást, problémy s krevním tlakem se netýkají jen starších lidí nad pětašedesát let. Tato komplikace je u nich sice častá, ale nezřídka se s problémy potýkají i lidé kolem třiceti let nebo nově i děti. Tam jde ale především o nedostatek pohybu a nadváhu. Základem pro přirozené zdraví není užívání léků, ale především životní styl, který je jakousi bariérou proti všem neduhům.

  • Jezte pravidelně a dbejte na příjem vody
  • Každý den si naordinujte pár hodin na čerstvém vzduchu
  • Vsaďte na přirozený pohyb
  • Zkuste se otužovat
  • Snižte příjem soli a naopak zvyšte dávky vitamínu C
  • Vyhýbejte se trhaným pohybům
  • Snažte se zmírnit stres a lépe plánujte, abyste se vyvarovali stresovým situacím
  • Nevystavujte organismus hladu ani přejídání

Jaký je obsah vašeho jídelníčku?

Mezi podpůrnými prostředky vévodí bazalka, kardamon, česnek, hloh, zázvor, levandule, med, pohanka, kakao, ryby, obilné vločky nebo celer. Někdo nosí v tašce sáček se solí nebo plátek špeku. Každý musí vysledovat, co mu vyhovuje. U všeho zmíněného jde ale o okamžitou pomoc a neřeší se prevence ani dlouhodobý záměr. Na to je ideální konopný olej. Už dávno se vymanil ze škatulky pro topické přípravky, umí pomáhat na mnoha frontách a ulevit od potíží.  

Jak zlepšit krevní tlak

Pomáhá při arteriální hypertenzi, což označení pro krevní tlak, kdy hodnoty přesahuje dramatických 140/90 mm Hg. Při takových číslech jsou cévní stěny pod tlakem a těžce ho snáší. To pochopitelně vede k mnoha zdravotním komplikacím a omezením. Aktuálně se s touto diagnózou léčí téměř 1,2 miliardy lidí. To je ohromné číslo, které vyvolává mírnou paniku, protože takové množství lidí trpících na vysoký krevní tlak vyžaduje okamžitý zásah. Léky na předpis zřejmě nejsou řešením, to by čísla alespoň stagnovala.

Preventivní užívání konopného oleje - už při počátečních neduzích - může ulevit a zahnat děsivější prognózy a prudké zhoršení stavu.

Buď v klidu?

Buď v klidu_prasky proti stresu

Konopný olej necílí přímo na krevní tlak, ale ovlivňuje vedlejší komplikace, které ho zhoršují. Zlepšuje spánek, ulevuje od stresu, pomáhá lépe zvládat úzkostné stavy a pomáhá nastavit životní změny ohledně pohybu nebo stravování posílením motivace a vůle. Díky tomu je člověk vyrovnanější a přestává být pod tlakem. Nenáročná cesta k vnitřní pohodě a homeostáze.