Nejlepší konopná kosmetika v péči o pokožku

Konopí, konopí, konopí. Slyšíte o něm ze všech stran. Jako by nemělo konkurenci a všechna pozornost se upínala jen jeho směrem. Je to nadsazené nebo oprávněné? My máme jasno.

Nefalšované peklo: výběr krému

Topické přípravky jsou v péči o pokožku naprostý základ a pro pravidelnou hydrataci jsou nezbytné. Nemá smysl zachraňovat situaci na prahu padesátky, kdy už jsou vrásky hluboké a pleť svraštělá. Ani ten nejlepší krém vás nedostane z potíží, kdy zanedbáte prevenci. Ani konopné složení. Není všeho spásné a nedokáže zázraky. Každý přípravek funguje jen do té míry, do jaké jsme ochotni investovat čas a energii.

Není ale krém jako krém. V první řadě jde o již zmíněnou hydrataci, což splníte s každým “namazáním”, pleť ale vyžaduje mnohem víc. Snažte se vybírat produkty bez výrazné parfemace, bez dráždivých složek, bez “struktury” a mimo svou věkovou kategorii a typ pokožky. Označení toho, pro koho je přípravek určený, má svoje opodstatnění. Buďte k sobě upřímní a na rovinu si řekněte, jak vaše kůže vyhlíží. Je namáhaná a suchá? S pigmentovými skvrnami, vrásčitá a ochablá, zašedlá, tenká a na pohled nezdravá? Nebo je šťavnatá a jen se bojíte stárnutí a chcete jít do prevence ze všech sil? Vždy si kupujte výrobek tak, aby přesně odpovídal aktuálnímu stavu. Jinak narazíte a účinky nebudou ani zdaleka odpovídat vašim očekáváním.

 konopná kosmetika epiderma

Poslední rada se týká času. Musíte dát krému i pokožce dostatek prostoru na to, aby se spolu naučily žít. Pokud se objevila alergická reakce nebo vás krém dráždí, není se o čem bavit a okamžitě aplikaci přerušte, abyste vše ještě více nezhoršili, ale máte-li pocit, že přípravek nefunguje, dejte mu šest týdnů na vyzkoušenou. To pleti neublíží a na konec možná uvidíte výsledky. Hubnout přece taky nezačnete hned po první lekci kruhového tréninku. Svaly si musí na nový režim zvyknout. Stejně tak je to s pokožkou. Jakmile cítí kontakt s novou látkou (krémem), může se nárazově vysušit nebo se naopak objeví jemná vyrážka a pnutí. Většina ale do pár dní odezní. Je to jen marný pokus bojkotovat změny. Nic víc. Až po delší době má smysl dělat závěry a měnit jednu kosmetiku za druhou. Pokud časový odstup nedodržíte, kůže se obrní a každá snaha vyvolá nežádoucí reakci.

 

Na formě záleží

Konopí a prospěšné složky z něj do sebe nemusíte dostat jen formou krémů (i když je tato možnost drtivě nejoblíbenější a mezi ženami se pečující kosmetika těší velké popularitě).

Mimo topických přípravků můžete užívat i kapsle s vysokým obsahem konopných složek (především CBD). Mají své výhody i nevýhody. Na jedné straně není riziko alergické reakce tak vysoké, protože konopí nepřichází do styku přímo s pokožkou, na druhé si budete muset na nástup účinků pár dní nebo možná i týdnů počkat.

Ať se rozhodnete jakkoli, my v Epidermě jsme připravení na všechno. CBD (kanabidiol) je naší “vlajkovou” složkou a věříme v jeho blahodárné účinky, na pleť, vlasy, psychiku a celkové zdraví. Nemusíte si olej dávkovat po kapkách pod jazyk, konopné látky v kosmetice jsou elegantním řešení, jak pro svoji kůži udělat maximum.

krém na ekzém