Opravdový poklad: Betulin

Není krém jako krém. Záleží na vůni, na jednotlivých složkách, na konzistenci a v neposlední řadě i na samotné pleti. Betulin je ale, zdá se, řešením pro všechny. Nezná kompromisy. A Vy odteď už také nemusíte.

Kdysi dávno

Čaga (chaga) nikomu moc neřekne. Museli bychom se totiž vrátit o několik desítek a možná i stovek let zpátky a porozhlédnout se po houbě rostoucí na kmínku břízy. I když je pravda, že se na trhu opět objevuje, původem z Ruska a za poměrně vysokou cenu. Lidé ji využívali k léčbě žaludku a střev, pro útlum zánětů a bolestí, k hojení ran. Čím více jí lidé připisovali účinků, tím větší po ní byla sháňka. A tak přišlo to, co se nedalo oddálit. Stala se vzácnou a téměř nedostupnou. Nemoci ale neustoupily, a tak se muselo pátrat dál. A první na mušce byla samotná bříza, její kůra a listy.

 Briza (betulin) v EPDIERMA

Přelomovým se stal rok 1788. Poprvé se totiž mluvilo o souvislosti mezi léčbou všemožných neduhů a extrakty z břízy. Pentacyklický a triterpenický alkohol je všeho spásný. A jeho kouzlo přežilo do dnešní doby. Oproti syntetickým látkám, které jsou snáz dostupné a hlavně mnohonásobně levnější, se betulinu dostává jen dílku pozornosti, ale to nemůže ohrozit jeho téměř nekonečný seznam léčebných účinků.

Téměř dokonalý

Není pochyb o pozitivním vlivu na kůži, vlasy nebo zuby, ale skutečnost je zřejmě mnohem bohatší. Mluví se i o vážných nemocech, na které prozatím ani není lék. Výzkumy jsou ale nedostatečné a pokud probíhaly, tak jen na minimálním počtu účastníků nebo na zvířatech. Odborníci sice naznačují velký potenciál betulinu, ale bez podložených dat není možné postoupit dál.

  • Ochrana proti plísním
  • Regulace hladiny cukru a cholesterolu
  • Zmírnění projevů lupénky, ekzému (na mušce jsou i jiná autoimunitní onemocnění)
  • Léčba některých druhů rakoviny
  • Potlačení artritidy
  • Pomoc při HIV 

V kouzlo Betulinu věříme. Ale nechtěli jsme ho v tom nechat o samotě, a tak jsme vsadili na spojení s kanabidiolem (CBD). Spolupráce obou složek funguje skvěle a my máme možnost uvést na trh jedinečné produkty s pečujícím složením, které kůži vyživí a dodá jí všechno potřebné. 

Léčebná kompozice - Betuldiol - sází na schopnost inhibice protizánětlivých enzymů (COX - cyclooxygenáza, LOX - lipooxygenáza). Utlumení zánětu je klíčové, následně se pleť zregeneruje a omladí. Není to proces na pár dní ani týdnů, chce to péči, trpělivost a hlavně čas. Ale za výsledky si stojíme a na Betuldiol nedáme dopustit. Koho bychom ještě nepřesvědčili, tak nutno podotknout, že se nezbavíte jen vrásek, ale i strií. A při ústním podání si můžete naplno užít všech výše zmíněných účinků jako u extraktu z břízy.

Věděli jsme, že běžně dostupná konopná kosmetika a konkurenční výrobky nejsou dokonalé. A tak jsme se vydali vlastní cestou. Cestou ryzí čistoty přesahující 99 %, cestou přírodních látek a holistického přístupu k vlastnímu tělu, cestou bez kompromisů.

Epiderma-new