Problematická pleť po 30

 

Akné je kožní onemocnění, které nás provází především v období pubertálních let. Není však žádnou výjimkou, že u nás přetrvává i do dospělosti, což může být velice nepříjemné a nejen finančně, ale i psychicky náročné. Co tedy akné v dospělosti způsobuje a jak ho léčit, či mu zcela předejít?

Vznik akné v dospělosti

29

 

Akné vzniká především při hormonálních změnách, i proto je velmi časté v pubertě. Viníkem bývají mužské hormony androgeny nebo kolísavá hladina estrogenu, která vede k tomu, že se póry ucpávají kožním mazem, následně se na nich množí bakterie a dochází k zánětu, na který naše pleť reaguje otokem, zarudnutím a vznikem pupínku. Jde tedy o nerovnováhu mužských a ženských hormonů v těle, to může být u žen před menstruací, během prvního a druhého trimestru těhotenství, peripartálního období, v menopauze a po vysazení antikoncepce.

Dalším viníkem může být časté osahávání pokožky špinavýma rukama, líčení make-up pomůckami, které pravidelně nečistíme, a hlavně domácí vymačkávání, tím si akorát zatlačíte bakterie hlouběji a roznesete po zbytku pokožky, zaděláte na nové pupínky a vytvoříte jizvy a skvrny.

Pokud se chcete vzniku pupínků zcela vyhnout je důležité z vaší péče o pleť vyřadit všechny přípravky s obsahem alkoholu, ten pleť ještě více vysušuje a to má za následek spuštění přirozeného obranného systému promaštění kůže a větší produkci mazu. Prevencí vzniku akné je také správná životospráva. Klíčové je omezit příjem tučné stravy, dráždivých kořenících směsí, stabilizátorů v potravě, cukru ve všech formách a konzumaci jídel z polotovarů. Pleť také velice zhoršuje kouření, kofein a alkohol.

Problematická pleť po třicítce - Péče je základ

30

 

V domácí péči je pak prevencí pravidelné čištění pleti ráno a večer tou správnou kosmetikou. Tu přináší ryze česká značka Epiderma se svojí řadou vynalezenou přímo pleť náchylnou k akné. Díky přírodní a protizánětlivé kompozici Betuldiol, kosmetika uklidňuje postiženou kůži, likviduje nežádoucí bakterie a hloubkově regeneruje pokožku. Tato přírodní bioaktivní kosmetika napomůže postupnému ubývání projevů akné, zarazí výskyt nových pupínků v krátké době a zamezí tvorbě jizev. Všechny produkty značky Epiderma naleznete na našem eshopu či v každé dobré lékárně.