Tajemství zdravé pleti. Praktické tipy pro každodenní péči

Krásná pleť je zdravá pleť. Jak dosáhnout a udržet si zdravou pleť v dnešním rušném a znečištěném světě? Přinášíme vám tipy a jednoduché kroky, které můžete podniknout pro každodenní péči o pleť a zajistit, aby se vaše pleť cítila a vypadala co nejlépe.

Pleť je největším orgánem našeho těla, má největší rozlohu a plní mnoho důležitých funkcí. Reguluje tělesnou teplotu, pomáhá nám vnímat svět kolem nás a chrání nás před vnějšími vlivy.

Dosáhnout a udržet si zdravou pleť však může být obtížné, zvláště pokud žijete v rušném městě, nebo máte stresující životní styl. Pojďme se podívat na několik základních tipů pro zdravou pleť.

  • Čištění

Pleť čistěte dvakrát denně jemným čisticím prostředkem. Vyhněte se drsným mýdlům a čisticím prostředkům, které mohou pleť vysušovat a podráždit.

  • Hydratace

Používejte hydratační krém ráno i večer. Hydratační krém pomáhá udržovat pleť hydratovanou a chráněnou před vnějšími vlivy.

  • Opalování

Chraňte se před sluncem opalovacím krémem s širokospektrým faktorem SPF 30 nebo vyšším. Slunce může poškodit pleť a způsobit předčasné stárnutí a rakovinu kůže.

  • Zdravá strava

Jezte zdravou stravu bohatou na ovoce, zeleninu a celozrnné potraviny. Tyto potraviny obsahují živiny, které jsou nezbytné pro zdravou pleť.

  • Dostatek spánku

Dopřejte si dostatek spánku. Spánek pomáhá pleti regenerovat a opravovat se.

  • Vyhýbejte se kouření

Kouření poškozuje pleť a může způsobit předčasné stárnutí a vrásky.

  • Snížení stresu

Stres může negativně ovlivnit pleť. Najděte si zdravé způsoby, jak zvládat stres, jako je cvičení, meditace nebo jóga.

Epiderma skin care 4 (1)

Někdy ani tohle vše však nestačí. Udržování zdravé, čisté a svěží pleti je o to složitější, pokud máte citlivou pokožku, která se jednoduše podráždí, nebo zarudne. Co teprve, jestliže trpíte na akné nebo různé ekzémy, anebo špatně reagujete na chemické složení hydratačních krémů a jiných přípravků.

Epiderma se specializuje na výrobu chemicky nezávadných a přírodních krémů, micelárních vod, sprchových gelů a šampónů. Také obsahuje aktivní složku z CBD, která má hojivé a regenerační účinky pro citlivou pleť, náchylnou pokožku na akné i ekzémy. Prozkoumejte naše produkty. Pečujte o svou pleť.