Tipy jak zlepšit pleť

 

Akné a mastná pleť, nebo naopak vysušená a citlivá. Málokdo se s takovými problémy nikdy nesetkal. Televize, internet a časopisy jsou plné reklam na různé krémy, masky a tonika na zlepšení pleti, ale málokde vám řeknou, čemu byste se měla naopak vyhnout a jak samotným problémům předejít. Proto přinášíme pár rad a tipů, ohledně toho čemu bychom se měli vyhnout, pokud chceme mít zdravou, hebkou a zářivou pleť.

Odličování

8b

 

O tomto jste slyšeli jistě už spoustukrát, ale opakování je matka moudrosti. Během spánku se tělesná teplota totiž mírně zvyšuje a to způsobuje, že pleť do sebe víc absorbuje vše, co je na jejím povrchu. Co se týče neodlíčených očí, řasy s nánosem řasenky se přes noc lámou a v krajních případech může dojít až k zánětu spojivek.

Ochrana pleti před sluncem

8c

 

Ochrana pleti před slunečním zářením je maximálně důležitá! Nejenže sluneční expozice může způsobit tmavé skvrny a drobné vrásky, ale příliš slunečního záření může zavinit i mnohem závažnější onemocnění kůže. Proto je třeba mít při opalování kvalitní opalovací krém a po celý rok krém nebo samotný make-up s alespoň SPF 15.

Správná životospráva

8d

 

I to má velký vliv na naší pleť, od kouření a stresu po špatnou stravu a nedostatek spánku. Co se týče jídelníčku, je potřeba se vyhýbat potravinám, jako je rafinovaný cukr, čokoláda, příliš ostrá, slaná a tučná jídla, které stejně jako kouření přispívají k tvorbě zánětlivých procesů. Dále stres a nedostatek spánku může vést k dehydrataci, unavené pleti, povadlým rysům a kruhům pod očima.

Vše musí být čisté

8e

 

Ruce, telefon, štětce i aplikátory na make-up a tak dále. To vše přenáší bakterie na váš obličej. Je tedy potřeba se snažit nedotýkat se pleti pokud nemáte čisté ruce, provádět pravidelné čištění telefonu a hlavně pravidelné mytí aplikátorů a štětců na make-up. Ty jsou totiž plné nečistot, jak z produktů, tak i z vaší pleti a z ovzduší. Ideální je jednou týdně, minimum jednou měsíčně.

Správné mytí pleti

8f

 

O správném mytí obličeje rozhoduje i teplota vody. Příliš horká voda pleť vysušuje a velmi studená zase může za rudé fleky a rozpraskané žilky. Ideální je tedy vlažná voda. Obličej by se také neměl drhnout při sušení ručníkem, sušte ho tedy jen jemným poklepáním nejlépe froté ručníkem. Stejně tak i u čištění tampónkem a nanášení produktů - vždy jemně.

Samozřejmě je potřeba používat ty správné produkty určené přímo pro vaši pleť. Dobrou volbou pro vás může být přírodní dermokosmetika Epiderma, která se profesionálně zabývá ošetřením a zklidněním problematické pokožky. Přichází hned s čtyřmi řadami určenými pro konkrétní typy pleti včetně pleti aknózní a citlivé. Pleť hydratuje, regeneruje a zabraňuje tvorbě zánětlivých procesů šetrnou cestou. Produkty této ryze české kosmetiky si můžete objednat na eshopu nebo zakoupit ve všech dobrých lékárnách.