Atopický exém - příznaky

Atopický ekzém neboli atopická dermatitida je chronické kožní onemocnění, které zatím nemá jednoznačnou příčinu, ani lék, který by ho zcela vyléčil. Známe ale aspoň některé faktory, které pro někoho mohou být rizikovější. Mezi ně patří genetika, podnebí a životní prostředí, hormonální změny u žen (okolo prvního a druhého trimestru těhotenství, peripartálního období, menopauzy, menstruace či po vysazení antikoncepce), alergie (potravinové, na alkohol, na roztoče, pyly, prach…), nikl, hrubé nebo neprodyšné materiály, léky, bakterie, některé prací prostředky, stres, nedostatek spánku a celkové špatný životní styl.

Příznaky atopické dermatitidy

22b

 

Mezi hlavní příznaky atopického ekzému patří suchost pokožky, což způsobuje jemné trhlinky. Díky tomu se různé alergeny a jiné dráždivé látky jednodušeji a rychleji dostávají do kůže. Tak vznikají pupence a ložiska ekzému, otok, zarudnutí a případné mokvání.

Léčba atopické dermatitidy

22c

 

Klíčové je ekzém neškrábat, tím totiž dochází k dalšímu poškození kožní bariéry, což vede k výraznějšímu zánětu, následkem čehož je svědění výraznější, a tak stále dokola. Je důležité zjistit, co u vás ekzém vyvolává a podle toho změnit dané návyky, může to být například dávání přednosti bavlněnému oblečení, sprchovat se (ne koupat), nové oblečení před prvním nošením vyprat, vyhýbat se alergennímu prostředí, pobyt na čerstvém vzduchu, správná strava, zdravý spánek a zdravý životní styl celkově. Samozřejmě klíčová je i správná péče o tuto pokožku, kdy je potřeba udržovat pokožku neustále hydratovanou, a to s vhodnými přípravky (krémy, šampóny, mycí gely, odličovací vody a tak dále).

Tu přináší značka přírodní dermokosmetiky Epiderma, která přišla s řadou vytvořenou přímo pro pokožku trpící na ekzémy. Kosmetika klidní ložiska zánětů, zabraňuje dalšímu výskytu ekzémů, odstraňuje pocit svědění, udržuje pokožku vláčnou a hydratovanou a regeneruje ji. Pokud tedy hledáte tu správnou kosmetiku pro pokožku náchylnou k atopickým ekzémům, speciální dermokosmetika od značky Epiderma, která nabízí kosmetiku pro problematickou pleť s akné, ekzémy a lupénkou, pro Vás bude ta pravá. Přímo pro pokožku trpící ekzémem, Epiderma přináší micelární vodu, sprchový gel, krém a balzám, který je k dostání na našem eshopu a v každé dobré lékarně.