3 hlavní výhody používání konopného oleje v péči o pleť

Olej z konopných semínek je v péči o pleť silným spojencem, který se může pochlubit řadou výhod pro udržení zdraví a vitality pokožky. Jedná se o legální, nepsychoaktivní olej získaný ze semen rostliny Cannabis sativa, který je bohatý na základní živiny. Pojďme prozkoumat tři hlavní důvody, proč by měl mít konopný olej místo ve vaší každodenní péči o pleť.  

1.     Reguluje produkci oleje a bojuje proti akné

Konopný olej se osvědčuje jako vynikající hydratační prostředek, který neucpává póry, takže je vhodný pro většinu typů pleti. Nabízí jedinečnou schopnost vyrovnat produkci mazu, hydratuje pokožku a zároveň reguluje produkci kožního mazu. Nadměrná produkce oleje může často stimulovat akné; konopný olej tomu však předchází. Schopnost oleje zmírnit akné způsobené nadměrnou mastnotou je zvláště prospěšná pro osoby s aknózní nebo smíšenou pletí​.

2.    Zvlhčuje a zklidňuje zánět 

Jednou z vynikajících vlastností konopného oleje jsou jeho silné protizánětlivé vlastnosti. Obsahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA), omega-6 mastnou kyselinu, která působí silně protizánětlivě a zároveň podporuje růst kůže a tvorbu nových buněk. Toto dvojí působení může pomoci zklidnit záněty kůže včetně akné a stavů, jako je lupénka, a zároveň udržuje pokožku vyživenou a vláčnou. 

Tip → Přečtěte si náš článek Kanabinoidy pro léčbu kožních onemocnění a udržitelnost planety.

3.    Přináší výhody v boji proti stárnutí

Konopný olej má také anti-aging vlastnosti. Pomáhá redukovat výskyt jemných linek a vrásek a zabraňuje známkám stárnutí. Je to kvůli kyselině linolové a olejové obsažené v konopném oleji, které – i když je tělo nevytváří – hrají zásadní roli ve zdraví pokožky a proti stárnutí. Zahrnutí těchto životně důležitých živin do vaší každodenní péče o pokožku jí může pomoci udržet mladistvou a krásnou.

Přírodní cesta k vyvážené a zdravé pleti

Začlenění oleje z konopných semínek do vašeho režimu péče o pleť poskytne přirozený způsob, jak vyvážit produkci oleje, zklidnit záněty a bojovat proti známkám stárnutí. Je to všestranný doplněk různých dalších složek péče o pleť, včetně kyselin a retinoidů, tím, že zmírňuje jejich potenciální podráždění​. Jako u každého produktu péče o pleť je důležité používat jej správně a důsledně, abyste dosáhli maximálních výhod.

Tip → Přečtěte si náš článek Konopný olej a antidepresiva pospolu. Ano, či ne?

EPIDERMA: Ucelené programy péče o pleť pro zdraví a krásu vaší pleti

S jasnými výhodami, které konopný olej nabízí pro zdraví, není divu, že si ho mnozí začleňují do své denní péče o pleť. Ta však není jen o jedné výjimečné složce. Jde o správnou kombinaci složek, které společně zvyšují zdraví a krásu vaší pleti. A právě zde přicházejí do hry ucelené programy. Jednou z kosmetických značek, která chápe tento princip, je EPIDERMA. Nabízí širokou škálu programů péče o pleť a klade důraz na komplexní péči, uznává, že každý jednotlivec má jedinečné potřeby. Ať už se potýkáte s akné, suchou pletí, lupénkou, ekzémem nebo známkami stárnutí, ucelené programy péče o pleť od EPIDERMY mohou pomoci řešit tyto problémy a zdůraznit vaši přirozenou krásu.

akné