Co je to micelární voda

Micelární voda zažívá v poslední době boom. Často o ní slýcháváme v televizi či čteme na internetu. Všichni víme, že se používá k odlíčení pleti a jemnému čištění, ale co je micelární voda a v čem je tak radikální se už tolik neví.

Micelární voda - co to je?

Micelární voda představuje alternativu k odličovacímu mléku i pleťovému toniku. Je schopna odstranit všechny nečistoty i make-up, včetně toho voděodolného a to v jediném kroku. Funguje na principu micel - shluků malých molekul ve vodním roztoku, které fungují jako magnet, ve styku s pokožkou totiž přitahují veškeré nečistoty, a to bez toho aby pleť jakkoliv podráždily. Micely jsou hydrofilní a lipofilní. Lipofilní části absorbují tuky, kožní maz a make-up, a naopak hydrofilní části rozpouští prach a jiné nečistoty rozpustné ve vodě. Micelární vody jsou tedy dobré pro šetrné a jednoduché odlíčení pleti, ale také pro regulaci kožního mazu, bez toho aby vaši pleť vysušily nebo podráždily.

Složení

10b

 

Kromě již zmíněných micel, se recepturách micelárních přípravků objevuje hlavně voda, která tvoří vhodné prostředí pro vytvoření micel. Dále zde najdeme aktivní látky, jako jsou tenzidy na bázi glycerolu, které poskytují pleti ochranu před vysoušením. Další důležitou složku micelárních přípravků jsou antioxidační látky, které zbavují ucpané póry přebytečného mazu a tak potlačují vznik zánětlivých reakcí. 

Plusy

10c

 

Micelární voda je šetrná a zároveň účinná, což je to hlavní plus. Čistí jak povrchově, tak hloubkově, a hodí se pro všechny typy pleti - normální, mastnou i suchou. A dokonce i díky jejím zklidňujícímu účinkům ji dermatologové doporučují i pro velmi citlivou pokožku. Micelární voda je k naší pleti maximálně šetrná, neštípe v očích, neucpává póry a zabraňuje podráždění. To vše v jednom jednoduchém kroku.

Jak vybrat tu správnou micelární vodu

Micelárních vod je momentálně na trhu plno. Spousta různých druhů micelárek, kdy každá sedne každému jinak. Proto je velmi důležité vybrat tu správnou, obzvláště v případě pokud máte pleť problematickou, ať už jde o aknózní či citlivou pleť, nebo pleť trpící na ekzémy a lupénku. V takovém případě přichází vhod značka přírodní dermokosmetiky Epiderma, která přináší kosmetiku (včetně micelárních vod) přímo pro pleť s danou dispozicí. Česká značka Epiderma se profesionálně zabývá ošetřením a zklidněním problematické pokožky za pomocí své protizánětlivé a regenerační kompozice Betuldiol. Šetrná, ale účinná čistící kosmetika přímo pro vaší pleť.