Spánková krize. Proč nedostatkem spánku trpí čím dál tím víc lidí?

V dnešním moderním a uspěchaném světě se stále více lidí potýká se závažným problémem, nedostatkem spánku. Obtíže s usínáním a udržením kvalitního spánku má spousta dospělých, ale také hodně mladistvých a seniorů. Za tímto problémem stojí řada faktorů, které ovlivňují naše spánkové návyky a kvalitu odpočinku.

Stres moderního světa, závislost na sociálních sítích, spousta vjemů a ruchů. Nedostatek spánku má značný dopad na naše zdraví a celkový životní prožitek. „Podle odhadů České společnosti pro výzkum spánku postihuje až třetinu populace,“ informuje o problému iRozhlas, který vyzpovídal předsedkyni České společnosti pro výzkum spánku Janu Vyskočilovou. 

V dnešní digitální éře jsme obklopeni obrazovkami po celý den. Od mobilních telefonů a tabletů po televize a počítačové monitory, naše oči jsou neustále vystaveny modrému světlu, které potlačuje tvorbu spánkového hormonu melatoninu. To může vést k obtížím se usínáním a narušenému spánkovému cyklu.

Sociální média a platformy pro sdílení videí, jako je Instagram Reels, se staly nedílnou součástí každodenního života mnoha lidí, zejména mladých. Neustálý příliv obsahu a potřeba zůstat online může vést k přetížení mozku a obtížím s odpočinkem.

 

full-shot-woman-with-anxiety-bed_11zon (1)

 

Moderní životní styl přináší s sebou mnoho stresujících situací a úzkostných momentů. Neustálý tlak v práci, škole nebo v osobním životě může vést k nespavosti.

Nedostatek fyzické aktivity a nevyvážená strava mohou také negativně ovlivnit naše spánkové návyky. Omezený pohyb může vést k hromadění stresu a napětí v těle, zatímco nevyvážená strava může ovlivnit naši energii a spánkový cyklus.

Důsledky nedostatku spánku jsou vážné a mohou zahrnovat zvýšené riziko onemocnění srdce, cukrovky, obezity a duševních poruch, stejně jako sníženou koncentraci, výkonnost a náladu.

Trápí Vás nespavost? Nejde Vám usnout? Často se budíte, nemůžete zabrat? Existuje přírodní řešení, které může pomoci. Vyzkoušejte Spi v klidu. Konopný olej je 100% přírodní doplněk, který je známý svými blahodárnými účinky na zdraví a pohodu. Jedná se o produkt získávaný z konopných rostlin, který není chemicky upravený ani obohacený o umělé látky. Jeho účinnost spočívá v přirozených vlastnostech konopí, které podporují přirozený spánek a zdraví kůže.

Pro mnoho lidí je nespavost a nedostatek hlubokého spánku každodenní realitou. Díky svým přírodním složkám Spi v klidu pomáhá navodit přirozený spánek a podporuje fázi REM, což je klíčová část spánkového cyklu nezbytná pro regeneraci těla a mysli.