Zázračná látka Betuldiol. Kde se vzala a v čem tkví její význam?

Základem pečující kosmetiky jsou vždy aktivní účinné látky, v některých případech i jejich kombinace. Běžně z pěstící kosmetiky známe látky jako je kyselina hyaluronová, lanolin, panthenol, bisabolol, kolagen nebo bambucké máslo, popřípadě vitamíny nebo výtažky z rostlin, bylin a dalších přírodních zdrojů. Jen výjimečně se však stává, že kosmetická značka přijde se zcela novou účinnou látkou, kterou má navíc patentovanou, vytvořil ji přímo tým vědců dané značky a jsou za ní léta praxe, výzkumů a testování. O to víc je pak cennější, účinnější a většinou dosahuje daleko lepších výsledků v dané problematice než jiné, v dermatologii a kosmetologii, běžně dostupné a již užívané účinné látky. A přesně to je i příběh české patentované látky Betuldiol, se kterou přišla dermokosmetická značka Epiderma, a právě na ní postavila podstatu a pravou účinnost všech svých produktů. Pojďme se proto se zázračným Betuldiolem seznámit blíže.

Betuldiol můžeme charakterizovat jako českou patentovanou látku, za kterou stojí tým vědců, lékařů, dermatologů, kosmetologů a biochemiků, v čele s MUDr. Jiřím Skalickým. Při vývoji nové látky vycházeli především ze své letité klinické praxe a zkušeností v dermatologii i ze specifických potřeb pokožky trpící ekzémy, lupénkou, akné nebo alergiemi či hypercitlivostí.

Na základě svých výzkumů, testů a pozorování se rozhodli spojit účinky čisté podoby látky CBD neboli kanabidiolu, pomáhajícího se zmírněním kožních problémů jako je akné, ekzémy a podrážděná kůže a zaručující hydrataci a omlazení pleti, s čistou látkou Betulin, ceněnou pro její klidnící účinky, hydrataci a pomoc s obnovou bariérové funkce pokožky, navíc s protizánětlivými a regeneračními účinky. A právě tak vznikl Betuldiol, který vyniká svým léčebně duálním účinkem, kdy tlumí záněty, regeneruje a omlazuje pokožku.

 

Betuldiol a jeho NEJ…

„Tato nová účinná látka se hodí na hojení většiny zánětů lidského organismu. U kožních zánětů jako je ekzém, kontaktní ekzém, alergická dermatitida, psoriáza či akné má vysoké léčebné účinky. Záněty ale dovede zklidňovat i při ústním podání v podobě potravinových doplňků, kdy pomáhá se záněty kloubů, žaludku, střev, slinivky i s dalšími nemocemi,“ vysvětluje její tvůrce MUDr. Jiří Skalický.

 Jeho slova nakonec potvrzují i výsledky produktů značky Epiderma, jako jsou ucelené kosmetické řady na lupénku, ekzém, akné, nebo citlivou a alergickou pleť. Aktuálně se jeví jako nejúčinnější látka, která dovede nejlépe pomoci od kožních problémů a stavů narušené kůže. Navíc, už jen fakt, že produkty značky Epiderma využívají pro své léčebné procedury rovněž Schrothovy lázně, zaměřující se na léčbu kožních onemocnění, mluví za vše.

Mimo doslova první pomoc s aknózní pletí a při stavech lupénky, ekzémů a alergické kůže, zvládne Betuldiol výrazně omlazovat pokožku, dodávat ji hydrataci, zmírňovat vrásky, příznivě ovlivňovat její stárnutí, a dokonce zabraňovat i vzniku strií.

„Novou účinnou látkou Betuldiol se Epiderma odlišila od konkurenčních značek. Kosmetické výrobky s jeho obsahem výrazně napomáhají klidnit dermální záněty, což je pro současný trend zhoršování kvality kůže více než žádoucí. A to za použití přírodních bioaktivních látek. Betuldiol je nenapodobitelný a je předmětem patentu, který byl udělen. Produkty značky Epiderma tak s novou patentovanou účinnou látkou výrazně ovlivňují regeneraci kůže, zabraňují tvorbě strií a vrásek a kůži dobře hydratují. Stačí vyzkoušet,“ dodává MUDr. Skalický.