Světový den zdraví už klepe na dveře

Světový den zdraví se slaví každoročně 7. dubna a usiluje o rozšíření povědomí o důležitosti globálního zdraví. Světová zdravotnická organizace (WHO) vybrala tento den v roce 1950 a od té doby se stal v mezinárodním společenství významnou událostí. WHO také každoročně vybírá téma Světového dne zdraví, které odráží aktuální problém globálního zdraví. Cílem dne je zvýšit povědomí a porozumění tématu a také podpořit kroky, které povedou ke zlepšení celkového zdraví.

Snaha o šíření osvěty

Na oslavu Světového dne zdraví pořádá mnoho organizací a komunit události a aktivity, které napomáhají zvýšit povědomí o tomto tématu. Jedná se například o zdravotní prohlídky, vzdělávací semináře, charitativní sbírky a další. Mocným nástrojem pro šíření informací a pro podporu akce jsou sociální sítě. Pomocí hashtagu #WorldHealthDay mohou jak jednotlivci, tak organizace sdílet informace o tématu.

Nový rok, nové téma

Jak jsme zmínili v úvodu, Světový den zdraví se každý rok zaměřuje na konkrétní téma, které odráží naléhavý zdravotní problém celosvětového zájmu. Minulá témata mimo jiné zahrnovala například duševní zdraví, zdraví matek a dětí, cukrovku a antimikrobiální rezistenci apod. Zdůrazněním těchto problémů si Světový den zdraví klade za cíl podpořit lepší porozumění výzvám, kterým čelí globální zdraví, a urychlit opatření k jejich řešení.

Co se během Světového dne zdraví děje?

Různé země přistupují k tomuto dni různými způsoby, většinou v závislosti na jejich jedinečných systémech zdravotní péče, kultuře a prioritách. Jedním z nejběžnějších způsobů, jak země dodržují Světový den zdraví, je pořádání veřejných akcí, kampaní a iniciativ. Například v některých zemích se mohou konat veletrhy zdraví nebo komunitní akce zaměřené na podporu zdravého životního stylu, jinde zase mohou probíhat vzdělávací kampaně zaměřené na zvýšení povědomí o konkrétním zdravotním problému.

Zdraví a péče o pokožku

Dermokosmetika může v tomto tématu hrát důležitou roli, protože vysoce kvalitní kosmetické produkty mohou přispět k udržení zdraví pokožky. Tyto produkty obsahují speciální ingredience určené pro zlepšení stavu pokožky a řešení různých problémů, jako je akné, suchá kůže, atopický ekzém a další. Péče o pokožku pomocí dermokosmetiky může být pro udržení zdraví velmi důležitá, protože pokožka je první linií obrany proti vnějším vlivům a může být vystavena různým zdravotním rizikům, jako je sluneční záření, znečištěné ovzduší, stres a další faktory.

Předcházejte kožním problémům

Výběr vhodné dermokosmetiky by měl vycházet z individuálního typu a stavu pleti a také s ohledem na případné zdravotní problémy. Pravidelné používání vysoce kvalitní dermokosmetiky může pomoci předcházet kožním problémům, udržovat zdraví pokožky a přispívat k celkové pohodě. Podporou zdravé pokožky můžeme také přispět k podpoře celkového zdraví a pohody, což je cílem Světového dne zdraví.

EPIDERMA je specialistou na problematickou kůži

Vychází z konopné kosmetiky, je však generačně na vyšší úrovni, a to díky novým objevům ve zpracování konopí. Značka Epiderma® je jednou z mála, která pochopila, že pouze ucelené programy sestavené z jejích výrobků vedou ke snížení spotřeby nežádoucích kortikoidů.

Tip → Přečtěte si náš článek Nejlepší konopná kosmetika v péči o pokožku.

epiderma klidnící krém