Vážení zákazníci, dne 1.5.2024 nebudou expedovány žádné zásilky. Všechny přijaté objednávky v tento den budou odeslány 2.5.2024. Děkujeme za pochopení.

Udržujte pleť krásnou během cestování

Udržování pravidelné péče o pleť při cestování je nezbytné, protože může pokožku pěkně potrápit. Cestování letadlem může kvůli nízké vlhkosti vzduchu vysušit pokožku. Taktéž změny klimatu mohou vaši pokožku ovlivnit a způsobit vyrážky, suchost nebo nadměrnou produkci mazu. Aplikací produktů péče o pleť můžete svou pokožku chránit před těmito vnějšími faktory a zajistit, aby vaše pleť zůstala zdravá a zářivá. Zajímá vás, jaké prostředky by vám v péči o pokožku na cestách mohly být k užitku? Máme pro vás několik tipů.

Vlhčené ubrousky

Když jedete na dovolenou, neměli byste si zapomenout vzít kvalitní vlhčené ubrousky na obličej, které odpovídají vašemu typu pleti. To znamená, že byste měli zvolit takové ubrousky, které mají složení podporující vitalitu vaší pleti, aniž by ji jakkoli dráždily nebo poškozovaly. Můžete je používat kdekoli, ať už v letadle, při cestování v autobuse nebo autě, při slunění na pláži nebo při odpočinku na hotelovém pokoji.

Hydratační sprej na obličej

Hydratační sprej na obličej udrží vaši pokožku svěží po celou dobu vaší cesty. Je vyrobený z vody nebo vodních roztoků, které jsou obohaceny o různé přísady, jako jsou hydratační látky, vitamíny, minerály, antioxidanty nebo bylinné extrakty. Tyto spreje se aplikují přímo na obličej a můžete je používat kdykoli během dne, aby se pleť okamžitě osvěžila a zvlhčila. To je zvláště užitečné, pokud máte suchou a smíšenou pleť nebo pokud cestujete do oblasti, kde je chladnější klima. 

Tip: Přečtěte si náš článek 5 přírodních prostředků na suchou pleť, o kterých jste možná nevěděli.

Tónovací krémy

Make-up by měl mít červenou, ať už se chystáte na palubu letadla nebo navštívit nějaké turistické atrakce. Při cestování mnoho lidí dává přednost používání tónovaných hydratačních krémů, ale nejlepší je zvolit běžný denní krém a krém s ochranným faktorem SPF, aby vaše pokožka mohla dýchat. Je to z toho důvodu, že klima a změny povětrnostních podmínek by mohly způsobit na pokožce vyrážky. 

Krém na oční okolí

Pokožka kolem očí je jemná a náchylná k vysušení, proto byste neměli zapomenout na cestovní balení krému na oči, který tuto oblast hydratuje a zklidňuje. Nedostatek vlhkosti může vést k vysušení pokožky a vzniku jemných vrásek nebo podráždění. Krém na oči by měl obsahovat hydratační složky, jako je kyselina hyaluronová nebo glycerin, které pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a zabraňují jejímu podráždění.

Čistící přípravek na obličej

Jemný čistící prostředek je pro odstranění nečistot, oleje a make-upu z vaší pokožky zásadní. Důležité je vybrat si takový prostředek, který je šetrný k pokožce a není příliš agresivní, aby nedošlo k nadměrnému vysušení nebo podráždění. Měl by obsahovat hydratační složky a zároveň účinně odstraňovat nečistoty a make-up. Používání čistícího prostředku dvakrát denně, ráno a večer, pomáhá udržovat pleť čistou a zdravou.

Zdravá a krásná pokožka v každém koutě světa

Celkově je udržování pravidelné péče o pleť během cestování nezbytné pro ochranu pokožky před nepříznivými vlivy. Vhodně vybrané produkty mohou být při cestování vašimi spolehlivými společníky. Pomáhají udržovat pleť hydratovanou, čistou a zdravou, a zároveň ji chrání před negativními účinky suchého vzduchu, změn klimatu a dalšími vnějšími vlivy. Nezapomeňte vybrat produkty odpovídající vašemu typu pleti a preferencím. S pravidelnou péčí během cestování si můžete být jisti, že vaše pleť zůstane krásná a zářívá i na cestách.

Tip: Přečtěte si náš článek Trendy v dermokosmetice: Revoluce v péči o mikrobiom kůže.

Zkuste CBD Bioaktivní micelární odličovací vodu

Tato voda je účinným a šetrným způsobem, jak důkladně zbavit citlivou nebo problematickou pleť nečistot a make-upu. Obsah Betuldiolu® ve vodě přispívá k uklidnění pleti, a tím ji udržuje klidnou, čistou a jemnou. Pomáhá předcházet tvorbě vrásek a je důležitou součástí profesionálního programu EPIDERMA pro dosažení krásné a mladistvé pleti. S regeneračními a hydratačními účinky produktu bude pleť vyživená a hebká na dotek.

FB940x788