Volně prodejné léky na spaní, které fungují

Problémy se spánkem se týkají čím dál většího počtu lidí, a tak je přístup ke vhodným medikamentům klíčový pro rychlý útlum potíží. Mnohé léky jsou na předpis, ale naštěstí je k dostání i celá řada těch volně prodejných léků, které si může člověk naordinovat sám dle svých potřeb.

Na pokraji zájmu 

Spánek je dlouhodobě velmi podceňovaný, spousta lidí mu věnuje jen kolem šesti hodin denně. To je zoufale málo a oproti doporučovaným hodinám jde o znatelné manko, které se časem projeví na kvalitě života, výkonnosti, reflexech i tělesné únavě. Stačí se měsíc v kuse ochudit o šedesát minut a dopad na lidský organismus je srovnatelný s deseti roky kouření. Jen málokdo si tyto statistiky bere k srdci a povalování v posteli se bere na lehkou váhu.  

Někdy zaúřaduje stres, problémy v rodině, zdravotní komplikace jako menopauza, urologické potíže a bolesti svalů, kloubů nebo zlomeniny, jindy kvalitnímu spánku brání těhotenství nebo divoké noci dětí. Za nespavost mohou i cykly měsíce nebo podvědomí. Je toho tolik, že se dá jen těžko odhalit, co je tou skutečnou příčinou. Duševní klid a pohoda ale není nikdy na škodu a téměř výlučně přispívá dobrému odpočinku a regeneraci během noci. 

Syndrom vyhoření

Kvalita versus kvantita 

Oblíbené srovnání nabírá u spánku nový rozměr. Kvantita spánku by měla být pevně daná - ideálně 7 až 8 hodin denně, pro nejlepší dopady na lidské zdraví je dobré chodit spát a následně vstávat ve stejný čas. V tomto směru mají lidé pracující na směny nebo kratší a delší turnusy život mnohem složitější. Vždy se ale snažte o dodržení této doby. Druhým aspektem je kvalita. Nekvalitní postel, škrábavé povlečení, ale i absence hlubokého spánku - to všechno snižuje kvalitu a brání dostatečné regeneraci. Bez toho budete i přes několik hodin v klidu ráno rozbolavělí, vyčerpaní, bez nálady. 

Jak si vykouzlit spánek? 

Existuje celá řada produktů - od čajů po prášky, které napomáhají rychlejšímu usnutí a jeho udržení po několik hodin bez buzení a opětovných problémů. Mezi ty nejdostupnější patří čaje a bylinné odvary. Mají minimální dopady na lidský organismus a teplý nápoj navíc ukolébá ke spánku, tělo příjemně unaví a přinutí tělo ke zmírnění tempa. Ideální je kozlík lékařský, meduňka, máta a heřmánek, mučenka nebo k velkému překvapení chmel. Ne ale v podobě půllitru piva, ale chuťově netradičního odvaru.  

Spi v klidu_léky na spaní

Nejpočetnější skupinou jsou ale volně dostupné léky. Těší se velké oblibě a doma je má téměř každý, jejich použití (i pravidelné a dlouhodobé) je zcela bezpečné a nevyvolává vedlejší účinky. Je jedno, jestli budete prášky užívat ve formě potahovaných tablet, kapslí nebo speciálních kapek, složení je většinou z výše jmenovaných bylin a do těla se látky uvolňují postupně po několik hodin, aby byl efekt co nejtrvalejší. 

Stranou ale nestojí ani doplňky stravy. Své o tom víme. Kombinace konopného oleje a kozlíku, mučenky a dobromyslu je tak opojná a účinná, že se výsledek dostaví téměř okamžitě - vyzkoušejte potravinový doplněk SPI V KLIDU. Není třeba další podpůrných léků ani tabletek. Bylinná směs posiluje REM spánek a umocňuje regeneraci, zlepšuje stav pokožky a bojuje s kožními neduhy, brání rozvinutí stresu, nervozity a úzkostí. Přírodně a účinně, to je motto Epidermy.

spivklidu