6 způsobů, jak detoxikovat svou pokožku a získat zdravou a krásnou pleť

Kůže je orgánem, který hraje důležitou roli v detoxikaci. Díky pocení vylučuje toxiny a přijímá živiny z prostředí. Bohužel žijeme v prostředí plném znečištění, špatné stravy a drsných chemikálií v produktech péče o pleť. To může vést k přetížení pokožky. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak obnovit zdraví pokožky a užít si zářící pleť. Zde jsou tipy, jak vytvořit zdravější prostředí pro vaši pokožku.

1.    Organický peeling pro podporu zdravé pleti

Peeling nejenže pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky, ale také podporuje růst nových buněk a přináší vám jasnou a zářící pleť. Tento typ ošetření se zaměřuje na rozpuštění odumřelých buněk na povrchu pokožky a zlepšení textury pleti. Je důležité si uvědomit, že i když jsou organické peelingy obecně bezpečné, vysoké koncentrace některých složek mohou být dráždivé. Organické peelingy používají přírodní enzymy a kyseliny získané z rostlin, ovoce a ořechů. Správný peeling může pomoci zlepšit zdraví a vzhled vaší pokožky bez rizika nežádoucích vedlejších účinků.

2.    Dvojí čištění pro dokonalou pokožku

Dvojí čištění je metoda čištění pleti, která zahrnuje použití čistící kosmetiky na olejové bázi, následované čistící kosmetikou na vodní bázi. Tento proces umožňuje účinně odstranit make-up a nečistoty z pórů pleti, a zároveň zanechá pokožku čistou a hydratovanou, aniž by byla mastná. Dvojí čištění je obvykle provedeno pomocí hydrofilního oleje a čistící pěny nebo gelu.

3.    Zdraví prospěšné detoxikační koupele

Detoxikační koupele jsou skvělým způsobem, jak detoxikovat pokožku a odstranit z těla toxiny. Tyto koupele nejenže podporují relaxaci a snižují stres, ale také mají mnoho dalších výhod pro zdraví a pohodu. Mezi nejpopulárnější druhy detoxikačních koupelí patří koupele s epsomskou solí nebo s jablečným octem. Pokud hledáte další způsob, jak si dopřát detoxikační koupel, můžete si vytvořit vlastní vodní lázeň pomocí esenciálních olejů a teplé vody. 

4.    Hydratace vodou a zeleným čajem

Pití dostatečného množství vody každý den je klíčové pro hydrataci vaší pokožky a odstranění sucha a šupinatosti. Kromě toho je důležité vyhnout se dehydratačním nápojům, jako je káva a limonády, a nahradit je zeleným čajem, který pomáhá detoxikovat tělo a podporuje zdravou a jasnou pleť. Nezapomeňte tedy pít dostatek vody a zeleného čaje pro zdravou a hydratovanou pleť.

5.    Nutriční detox pro zdravou pleť a tělo

Nutriční detox může pomoci nejen vaší pokožce, ale i celkovému zdraví těla. Zdravá strava plná potravin bohatých na živiny může posílit imunitní systém, zlepšit trávení, a dokonce zvýšit energetickou úroveň. Zahrňte do svého jídelníčku potraviny, jako jsou bobule, avokádo, losos, špenát a celozrnné produkty. Tyto potraviny jsou bohaté na antioxidanty, zdravé tuky a další živiny, které jsou pro tělo prospěšné. Pokud se budete držet zdravého jídelníčku a vyhnete se potravinám s vysokým obsahem škodlivých látek, uvidíte zlepšení nejen na své pleti, ale i na celém těle.

detoxikace

Tip → Přečtěte si náš článek Superpotraviny, které mají blahodárný vliv na naše zdraví.

6.    Kvalitní spánek nejen pro krásnou pleť

Dobrý spánek je klíčem ke zdravé a krásné pleti. Když spíte, vaše tělo se regeneruje a opravuje poškození způsobené toxiny a volnými radikály. Spánek navíc pomáhá snižovat hladinu stresu, což může být příčinou špatné kvality pokožky. Pro dosažení zdravé a krásné pokožky je důležité spát alespoň 7–8 hodin denně a vytvořit si pravidelný spánkový režim. 

Výhody pravidelné detoxikace pokožky

Detoxikace pokožky má mnoho výhod a měla by být prováděna pravidelně. Jednou z hlavních výhod je podpora produkce kolagenu, což může pomoci snížit viditelnost jemných linek a vrásek. Další výhodou detoxikace pokožky je odstranění toxinů z pokožky, které mohou způsobovat akné a další kožní problémy. 

Odstraňte škodlivé látky z těla a zlepšete vzhled pokožky

Detoxikační metody také zahrnují použití hydratačních přípravků, jako jsou hydratační masky a séra, což pomáhá zlepšit hydrataci pokožky a redukovat suchost. Detoxikace může také pomoci snížit záněty a podpořit imunitní systém, proto by měla být součástí každodenní péče o pokožku. Odstraňuje škodlivé látky, které se hromadí v těle a mohou způsobovat zdravotní problémy. Mimo jiné pomáhá stimulovat lymfatický systém a podporovat funkci jater, což jsou klíčové orgány pro detoxikaci těla. Kromě toho snižuje únavu a stres, zlepšuje trávení, podporuje imunitní systém, a dokonce pomáhá s hubnutím. Celkově tedy detoxikace pokožky může mít pozitivní dopad na vaše zdraví a pohodu. 

Složení Betuldiol®: Pro zdravou a detoxikovanou pokožku

EPIDERMA® je přírodní dermokosmetika, která využívá složení Betuldiol® pro řešení různých kožních problémů, včetně lupénky, ekzémů, akné a anti-agingu. Díky svému výrazně protizánětlivému a regeneračnímu účinku může být tato kosmetika vhodná i pro detoxikaci pokožky. Toxiny se totiž mohou hromadit v kůži a způsobovat různé kožní problémy. Složení Betuldiol® pomáhá redukovat záněty a zlepšuje obnovu pokožky, což je důležité pro detoxikaci pokožky. Navíc je tato přírodní dermokosmetika vyráběna bez syntetických látek a umělých konzervačních látek, což ji činí šetrnou k pokožce a přírodní volbou pro detoxikaci pokožky.

Tip → Přečtěte si náš článek EPIDERMA ve Schrotových léčebných lázních v Dolní Lipové.

epiderma_purple