Růst trhu s veganskou kosmetikou: nové trendy a očekávání

Zajímá vás, co stojí za rychlým růstem trhu s veganskou kosmetikou? Víte, co to znamená pro průmysl a spotřebitele? To, co je na trhu s veganskou kosmetikou nejzajímavější, je jeho dynamický růst a neustálé inovace. Produkty pro péči o pleť jsou nejvýdělečnější kategorií veganské kosmetiky a tento trend bude pravděpodobně pokračovat i v budoucnosti. Kromě toho, že je trh s veganskou kosmetikou v posledních letech velmi lukrativní, je také velmi atraktivní pro spotřebitele, kteří hledají produkty bez umělých a chemických přísad a preferují spíše přírodní ingredience.

Veganská kosmetika na vzestupu

Globální trh s veganskou kosmetikou stoupá díky většímu povědomí mileniálů o veganské kosmetice, rostoucímu zapojení menších společností a start-upů a zvyšujícímu se ohledu na životní prostředí. Veganské produkty jsou vyráběny striktně bez jakýchkoli živočišných složek a nejsou testovány na zvířatech. Vyrábí se z organických složek, jako jsou oleje, rostlinné extrakty, přírodní konzervanty, emulgátory a vitamíny C a E, a tyto složky jsou získávány od farmářů nebo prostřednictvím komunitního obchodního programu. Díky těmto faktorům se očekává, že trh s veganskou kosmetikou bude i v nadcházejícím období nadále růst.

Tip → Přečtěte si náš článek Kůže, vlasy a nehty. Trojlísek, kde se projeví skutečné zdraví!

Péče o pleť a make-up v čele růstu trhu

Veganská kosmetika se dělí do několika kategorií, včetně péče o pleť, vlasy, make-up a další, jako jsou deodoranty, vůně a další předměty osobní péče. Produkty péče o pleť, které jsou využívány muži i ženami po celém světě, jsou nejvýdělečnější kategorií veganské kosmetiky. Tento trend bude pravděpodobně pokračovat i nadále, jelikož jsou lidé více ovlivněni změnami klimatu, a používají produkty péče o pleť, jako jsou pleťové vody, hydratační a opalovací krémy.

Nejrychleji rostoucí kategorií na trhu s veganskou kosmetikou je make-up. Mileniálové jsou stále více ovlivňováni trendy a líčení se stává stále populárnějším. Rtěnky, oční linky, světlé barvy na oči a obličej a další produkty jsou taženy nárůstem počtu mladých lidí po celém světě a nárůstem jejich příjmů. Kosmetický průmysl se nejrychleji rozšiřuje v zemích, jako jsou Francie, Indie, USA a Velká Británie. 

Spotřebitelé se více zajímají o etikety kosmetiky

Průzkum ukázal, že pouze malé procento spotřebitelů si často kontroluje etikety a obsah kosmetických výrobků, které kupují. Nicméně se zdá, že se tento trend postupně mění. Více než třetina respondentů uvedla, že nyní dělají více než dříve, zatímco dalších 41 % tak činí příležitostně. Když se však lidé rozhodnou prozkoumat etiketu, důvody jsou různé. Zatímco někteří hledají méně nebezpečné složky nebo řeší alergické reakce, jiní se zajímají o etiku, životní styl nebo ekologické aspekty. 

Růst zájmu o přírodní a veganskou kosmetiku

Růst informovanosti spotřebitelů o zdraví a wellness vede ke stále většímu zájmu o bezpečnější a přírodní kosmetiku. Popularita bez použití živočišných produktů a testování na zvířatech podporuje rozvoj trhu s veganskou kosmetikou. Rostoucí poptávka po organických produktech pomáhá snižovat znečištění a podporuje používání ekologicky šetrných produktů. Spotřebitelé se stávají náročnějšími a změna jejich postojů k osobní péči podporuje růst veganské kosmetiky.

Módní trend s ekologickým přínosem

Rostoucí povědomí mileniálů o etických a ekologických aspektech péče o pleť a vlasy způsobilo výrazný nárůst poptávky po veganské kosmetice. Díky většímu výběru značek nabízejících veganské produkty roste trh s kosmetikou, která neobsahuje žádné živočišné složky. Kromě toho se stále více lidí rozhoduje pro používání přírodních a organických produktů, což přináší mnoho výhod pro péči o pleť a vlasy. V dnešní době je veganská kosmetika velmi módní a populární, s mnoha celebritami propagujícími tento zdravý životní styl na sociálních sítích.

Tip → Přečtěte si náš článek Trendy v dermokosmetice: revoluce v péči o mikrobiom kůže.

Suma sumárum, trh s veganskou kosmetikou se stále rozrůstá díky většímu povědomí mileniálů o etických a ekologických aspektech péče o pleť a vlasy. Produkty péče o pleť jsou nejvýdělečnější kategorií veganské kosmetiky, ale nejrychleji rostoucí kategorií je make-up. Rostoucí povědomí spotřebitelů o zdraví a wellness vede ke stále většímu zájmu o bezpečnější a přírodní kosmetiku, což podporuje rozvoj trhu s veganskou kosmetikou. Zájem o organické produkty také pomáhá snižovat znečištění a podporuje používání ekologicky šetrných produktů.

EPIDERMA plánuje plně veganskou kosmetickou řadu

Společnost EPIDERMA se snaží jít s dobou a vyhovět potřebám svých zákazníků tím, že připravuje plně veganskou kosmetickou řadu, kterou uvede na trh v nejbližších měsících. Tento krok ukazuje, že společnost dbá na zdraví zákazníků i na ochranu životního prostředí. Díky nové řadě bude mít veganská komunita více možností, jak si dopřát kvalitní a účinnou kosmetiku, která neobsahuje žádné složky živočišného původu. V této fázi si zákazníci zatím mohou užít přínosy doplňku stravy Hair Booster Premium, který je plně veganský a poskytuje vysokou dávku účinných látek pro zlepšení kvality vlasů, pokožky a nehtů.

hairbooster