Jak se zbavit uhrů

 

Beďary, uhry, pupínky… To vše jsou označení pro jeden z hlavních příznaků akné, jednoho z nejčastějších kožních onemocnění mazových žláz, ke kterému dochází při nadprodukci kožního mazu a následnému ucpání mazové žlázy. Časté je lehké akné na čele a mazových ploškách, které ale může vést až k bolestivým vřídkům. Ty se objevují nejen na obličeji, ale i na zádech a ramenou, tedy v oblastech kůže s nejvyšší hustotou folikulů. Akné může zanechávat i dlouhodobé následky jako jsou jizvy a s tím spojené psychické problémy. Jak všichni asi víme, akné není nic příjemného. Jak se ho tedy zbavit a jak mu celkově předejít?

Co akné způsobuje

11

Akné vzniká působením hormonů androgenů, jejich vlivem začne mazová žláza nadměrně produkovat maz, pleť se začne více mastit, buňky vývodného kanálku se začnou nepřiměřeně množit a mazový kanálek se ucpe. Na to pokožka reaguje zánětem, který se projevuje otokem, bolestí a zarudnutím. Je to tedy hormonálně podmíněné onemocnění, proto se nejvíce objevuje v pubertě a u žen také těsně před menstruací, během prvního a druhého trimestru těhotenství, peripartálního období, v menopauze a po vysazení antikoncepce.

Mezi další faktory, které ovlivňují tvorbu akné, řadíme genetiku, stres, podráždění kůže (škrábání, dlouhodobější tlak a tření například u podprsenky nebo neoprenového oblečení), nedostatečnou nebo nevhodnou péči, sluneční záření, před kterým se nedostatečně chráníme, některé léky, kouření, nevyvážený jídelníček a tak dále.

Jak se pupínku rychle zbavit

12

 

Pokud se pupínku chceme zbavit co nejdříve, ideálním řešením může být tea tree oil, levandulový olej, bazalkový čaj, líska či jablečný ocet, který má antibakteriální a antivirové účinky. Nejlépe je na tom se svým propracovaným programem na akné Epiderma. Dále pomáhá přiložit na pupínek kostku ledu, ta rychle stahuje póry a omezuje červenání. Také masky, jak ty domácí například z vaječných bílků, medu či máty, tak ty z obchodů, nejlépe ty z jílu, který přirozeně vysušuje pleť a zbavuje ji přebytečné mastnoty. A samozřejmě je důležité si pupínky nemačkat! Tím si akorát zatlačíte bakterie hlouběji a roznesete po zbytku pokožky, zaděláte na nové pupínky a vytvoříte jizvy a skvrny.

Prevence akné

13

 

Základ je se před spaním vždy odličovat, pravidelně čistit štětce na make-up a chránit se proti slunečnímu záření (kosmetika s SPF). Také je důležité mít pestrý jídelníček, ze kterého vyřadíte “problémová” jídla jako jsou ty s vysokým glykemickým indexem, vysokým obsahem cukru a mléčné výrobky, a celkově se snažit o správnou životosprávu. Absolutní jedničkou v prevenci vzniku uhrů je Epiderma bioaktivní micelární voda.

Správná kosmetika pro aknózní pleť

14

 

Důležité je vybírat si takové čisticí, hydratační a pečující přípravky, které mají speciální složení určené pro problematickou pleť a akné. S těmi přichází ryze česká značka Epiderma se svojí řadou vynalezenou přímo na pleť náchylnou k akné. Díky přírodní a protizánětlivé kompozici Betuldiol, kosmetika uklidňuje postiženou kůži, likviduje nežádoucí bakterie a hloubkově regeneruje pokožku. Tato přírodní bioaktivní kosmetika napomůže postupnému ubývání projevů akné, zarazí výskyt nových pupínků v krátké době a zamezí tvorbě jizev. Všechny produkty značky Epiderma naleznete na našem eshopu či v každé dobré lékárně.

Výsledek používání produktů EPIDERMA již po 10 dnech

epiderma_pred a po