Svědivá vyrážka

Svědivou vyrážku a svědivé pupínky na těle může způsobit hned několik vznikajících kožních onemocnění. Svědění může také ale vyvolat i pouhá suchá kůže. Nemoci dělíme podle jejich příznaků a jejich spouštěčů. Mezi příznaky patří zarudnutí a otok kůže s možným rozvojem svědivých pupínků či puchýřků, ty mohou být způsobené infekcemi, alergickými reakcemi a chemikáliemi či fyzikálními vlivy, nebo autoimunitními poruchami.

V tomto časovém období, kdy není ještě jasné, kam se vývoj onemocnění vrtne, se doporučuje používat Epiderma® balzám při ekzému. Většinou tyto prvotní známky zánětu balzám Epiderma® zvládne v krátké době jednoho týdne. A proč jsou přípravky od Epidermy tak doporučované? Na rozdíl od jiných byly vyrobeny speciálně pro vás, trpících problematickou kůži se sklonem k ekzému. Vychází z vašich potřeb. Být krásná. A být krásná bez známek ekzému znamená i denní ošetření vaší kůže především tímto balzámem, i když máte klidové období. Balzám je přímo napěchován přírodními účinnými látkami, které kůži nejenom vyživují, hydratují, regenerují a vytvářejí ochranný val vůči zevnímu prostředí, ale hlavně omezují vzniku akutních projevů jakékoliv dermatitidy. Oblíbíte si ho a přijmete ho do rodiny jako ochránce vaší pleti. Anti-aging účinek je již dárek pro vás od značky Epiderma®. Po třech týdnech pravidelného používání zpozorujete úbytek vrásek a pevnější pleť..

 

Ekzémy

42

 

Ekzém neboli dermatitida, je chronický kožní zánět, který se projevuje podrážděním kůže, načervenalými ložisky, puchýřky, mokvajícími místy, prasklinami nebo strupy, které vyvolávají silné pocity svědění. Existuje mnoho typů ekzému, mezi ty nejčastější patří atopický ekzém, který nemá jednoznačnou příčinu, ale mezi faktory ovlivňující jeho výskyt řadíme genetiku, hormonální změny, podnebí a životní prostředí, špatný životní styl, hrubé nebo neprodyšné materiály a další. U ekzému není vhodné slunění. Pro tento druh zánětlivého onemocnění vyvinula Epiderma® ojedinělou kompozici Betuldiol®která je předmětem podání patentové přihlášky. Jedná se o silný protizánětlivý účinek, který dokáže zklidnit i pěkně rozjetý atopický ekzém. Ale i tak by některá pravidla měla být zachována. Jedno z nich, a to nejdůležitější je, aby jste nevynechávali návštěvu kožního lékaře. Epiderma® není všestranným lékem, Je sice ideální a možná i nejlepší kosmetikou v podpůrné léčbě určenou lékařem, ale léčivem není.

Pokud se rozhodnete čelit ekzému sama/sám, měli by jste vědět, že pouze ucelený program od Epidermy vám pomůže viditelně od ekzému. Je zapotřebí sprchového gelu od Epidermy, balzámu a krému při ekzému, taktéž od Epidermy. V podstatě to je celý program na atopický ekzém.

Nejdříve pečlivě kůži omyjete, nemusíte otírat, stačí zábal. Následně pokožku celoplošně natřete balzámem a tam, kde se vám to nezdá ( jsou červenější fleky) natřete ještě krémem. Nechte vsáknou do kůže. Přípravky se vsakuji velice dobře. Tělo takto ošetřujte minimálně dvakrát denně. Mělo by dojít do 10 dnů k ústupu štípání a svědění.Do třech týdnů by měl být klid. A to bez kortikoidů. V dalším průběhu již pokračujte pouze natíráním balzámem. Ten se doporučuje používat denně i v době klidu, Oddálíte tak návrat ekzému a vyvoláte i celý proces anti-agingu. Důležité upozornění: tak jako po kortikoidech se stav v prvních dnech většinou zhorší, tak tomu je u Epidermy. Může dojít k zhoršení, ale po týdnu ustoupí a nebo se zmírní.

  

Lupénka

43

 

Lupénka vzniká příliš rychlým růstem buněk ( asi 14 dnů), které se na sebe vrství a hromadí. Tím vznikají červené skvrny se stříbřitými šupinami, a to zejména na hlavě, čele, za ušima či na zadní části krku. Tyto léze často doprovází i velmi intenzivní svědění, někdy až pálení. Důležité je si ložiska lupénky neškrábat, protože při poškození pokožky může vzniknout velice bolestivá infekce a trhlinky, které se navíc špatně hojí. Lupénku mohou vyvolat léky, genetika, infekce, stres, špatná životospráva  a další. Důležitým základem při léčbě lupénky je promazávání krémy a mastmi, léčba světlem, neboli fototerapií a nově i biologickou léčbou. I zde zaznamenala značka Epiderma světový primát svým vynálezem výroby vitamínu D ve vlastní kůži a pojmenovala ho " Solární efekt - sluneční efekt". Proto doporučujeme používat krém Epiderma při lupénce a provést osvit horským sluncem a nebo přírodním. Na tento krém se aplikuje ještě Balzám Epiderma při lupénce. Je to základní program zklidnění lupénky.

 

Alergická reakce

44

 

Kontaktní alergický ekzém vzniká po kontaktu s alergenem a je nejčastějším kožním onemocněním. Základem je tedy vyhnutí se alergenu. Mezi alergeny můžeme řadit různé chemikálie, kovy, konzervační látky v kosmetických a farmaceutických přípravcích, a alergeny celkově, jako pyl, prach, roztoči, peří, srst zvířat, bakterie, plísně a určité potraviny. K alergické reakci může dojít ihned po kontaktu s látkou či opožděně až po letech neustálého působení určité látky.

 

Svědivá vyrážka na obličeji

45

 

Vyrážky mohou být ještě více nepříjemné, pokud se nám objeví na obličeji. V tom případě je potřeba postižená místa ošetřovat správnou dermokosmetikou a to nejlépe pravidelně. Tu přináší česká značka přírodní dermokosmetiky Epiderma®, která se profesionálně zabývá ošetřením a zklidněním problematické pokožky. Tato řada přírodní kosmetiky klidní ložiska zánětů, zabraňuje dalšímu výskytu, odstraňuje pocit svědění, udržuje pokožku vláčnou a hydratovanou a regeneruje ji. A to vše díky novince a patentu Betuldiol®Tuto dermokosmetiku, ideální pro pokožku trpící dermatitidou, naleznete v našem eshopu a v každé dobré lékárně. Anti-aging je bonusem od značky Epiderma®.

Výsledek používání produktů EPIDERMA již po 10 dnech

epiderma_pred a po